ETAPE SPALARE COVOARE
ANALIZA COVORULUI
Diagnosticarea si masurarea covorului, pentru ca in functie de material, gradul de murdarie, petele existente, mirosurile degajate, sa stim ce produse profesionale de curatat si spalat trebuie sa se utilizeze.
DESPRAFUIREA MECANIZATA A COVORULUI
Aspirarea preliminara a prafului si a celorlalte impuritati din covor pentru ca ele sa nu ramana la radacina fibrelor si sa imbacseasca covorul.
SPALAREA AUTOMATA A COVORULUI
Spalarea propriu-zisa a covorului realizata cu echipamente speciale ultramoderne si produse de curatat profesionale.
CLATIREA COVORULUI
Clatirea dubla, temeinica, atat inainte de centrifugare, cat si in centrifuga utilizata ulterior pentru eliminarea apei din covor in etapa de accelerare a uscarii.
STOARCEREA COVORULUI PRIN CENTRIFUGARE
Folosim centrifuga profesionala de covoare. Cu ajutorul acesteia aproximativ 90 la suta din cantitatea de apa din covor este eliminata. Centrifuga nu doar usucă covoarele, ci fixează culorile și permite clătirea aproape perfectă a covoarelor.
USCAREA COVORULUI IN CAMERA SPECIALA
Uscarea covoarelor se face la temperatura si umiditate controlate. Deoarece prin procedeul de centrifugare apa se elimina in cantitate de 90%, uscarea covoarelor nu dureaza mai mult de 8-12 ore.
FINISAREA COVORULUI
Dupa uscare, covoarele / mochetele sunt aspirate pentru a indeparta astfel parul de animale sau scamele ce mai pot ramane dupa spalare. Ciucurii sunt tratati cu o solutie speciala pentru albire iar apoi pieptanati manual.